Mijn moeder

Mijn moeder is een geweldige vrouw. Ik zeg haar dat veel te weinig. Ik neem aan dat ze het wel weet, maar toch, ik ben soms wel bang dat ik het onvoldoende zeg en gezegd heb. Alleszins is het een fantastische intelligente vrouw. Ze heeft zo haar eigenaardigheden, maar ze is er wel in geslaagd om mijn 2 zussen en mij op te voeden. En uiteraard is ze nu een geweldige grootmoeder voor mijn jongens. “Opoe”, zo noemen ze haar. Het is gegroeid toen onze oudste leerde praten. Hij was een snelle vogel, en zei rond zijn 12 maanden “opoe”, een beetje een gemakkelijkheidsoplossing voor het moeilijkere “grootmoeke”. Zij vond dit zelf wel iets hebben, en het is dus “opoe” gebleven. Het vergt soms wel wat extra uitleg, maar uiteindelijk weet de omgeving wel wie opoe is.

In ieder geval, ze is dus best mee met de tijd. Maar dit weekend ontdekte ze dat ik een blog heb. Ze fronste haar wenkbrauwen, keek vragend naar manlief (die tot vandaag nog niet gelezen heeft op mijn blog) en keek terug naar mij. “Een blog? Jij?” “Ja, ik” repliceerde ik. “Haha, zozo, waarover?” Ik twijfelde even. Er is niet echt een eenduidig antwoord op deze vraag. “Staan er foto’s van de jongens op?” “Nee” zei ik haar naar waarheid, “Niet herkenbaar alleszins”. Ze fronste nog eens. Mijn blog was d’office al waardeloos om me te stoefen bij collega’s en vrienden. “Maar waarover schrijft ge dan???” Ik dacht na. “Ja, over vanalles en nog wat. Over de poetsvrouw…” “De poetsvrouw???” “Ja, onder andere” “Ah ja, OK dus”

Ze heeft niet meer naar de URL gevraagd…

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Mijn moeder

  1. De no-nonsense moeder! Zo maken ze die nier meer! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s