Het meest belangrijke papier

Er zijn zo van die dingen die iedereen gebruikt, maar waar zelden over gepraat wordt. Toch durf ik te stellen dat iedereen er wel eens in zichzelf over klaagt, of bij tijd en wijle eens goed vloekt over de kwaliteit. Iedereen gebruikt mijns inziens toiletpapier? Ja toch?

Toiletpapier is cruciaal: ik gebruik het meerdere malen per dag. Het meest verschrikkelijke vind ik dat grijzige bruine papier waar je ondanks dat je 10 vellen tegelijk gebruikt toch altijd eindigt met vieze vingers. Er is niets zo erg als dat kleffe vieze gedoe, dat dat ook nog eens pluist, zodat je bij een volgend toiletbezoek de sporen nog draagt. Bweikes… Hoe groen ik ook mag proberen te zijn, dit type toiletpapier scoort echt niet bij mij. Net zoals die rozige Franse versie, die je wel eens vindt in toiletten langs Franse wegen. Je kent het wel, dat roze papier dat eens het nat wordt donker kleurt, en dat al van even slechte kwaliteit is dan ons grijzige krantentoiletpapier. Meestal tref je dat dan nog eens aan in combinatie met een Franse toilet (En kan er iemand mij eens uitleggen hoe je die ondingen moet gebruiken? Voor grote boodschap naar de deur en voor kleine boodschap naar de muur kijken????). Naast mijn reservewiel bevindt zich dus steevast een rol zacht toiletpapier :-).

Het moet gezegd zijn, ik verkies bij voorkeur vierlagig toiletpapier dat niet pluist. Er zijn trouwens ook nog kleurvereisten: voor mij graag geen papier met rozige tint. Zeker tijdens zwangerschappen kon dit papier me de kriebels laten krijgen. Als ik dan bij nachtelijke toiletbezoekjes het licht niet aandeed, was ik elke keer opnieuw in paniek omdat ik dacht bloedverlies te hebben!!!  Naast de kleur, weiger ik geurend papier te gebruiken. Dat ruikt toch nooit zoals ik het wil, en geeft meestal aanleiding tot jeuk down under.

Ooit sprak ik er eens over met een vriendin, en zij raadde me toen het toiletpapier van bij Aldi aan. En inderdaad; het doorstond de test. Maar aangezien ik meestal winkel bij Colruyt, is het zo stom om enkel naar Aldi te gaan en er buiten te komen met een kar vol toiletpapier… Ik denk een evenwaardig alternatief gevonden te hebben in het normale gamma. Dit weekend was die echter uitverkocht! Daar stond ik dan, bij Delhaize, op zoek naar goed toiletpapier… Ik ben uiteindelijk gegaan voor een bekend merk, en ben tevreden! Het is heel dik papier, zodat 2 velletjes volstaan, en ik geen natte vingers heb :-).

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei, Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s