Boekentasje voor miniman

Miniman gaat in september naar school… Een erg grote stap, zeker omdat hij ons hekkensluitertje is.

Uiteraard heeft miniman een boekentasje nodig. We hebben er nog 2 liggen van de broers. Eentje met velcro van Kipling, dat zijn beste tijd gehad heeft. De velcrosluiting is niet stevig genoeg en is al 2 keer vervangen. Daarnaast hebben we er nog eentje van Kangourou, leuk ding, daar niet van. Maar hij is best wel klein, zeker omdat miniman net zoals midiman zijn volledige proviand van thuis moet meebrengen…

Ik ging dus op zoek naar een nieuwe boekentas. Ik weiger mee te doen aan hypes, en bijgevolg valt alles waar Piet Piraat (hoewel, is die nog wel hip?), Megamindy of Cars opstaat bij voorbaat af. Als er hier nog een boekentas gekocht wordt, zal hij de volledige kleuterperiode moeten doormaken. Ik zag verschillende leuke modelletjes! Rugzakjes vallen eigenlijk af. Geen idee waarom, maar die lijken me gewoon minder handig. Boekentasje dan maar, maar groot genoeg voor een brooddoos, 2 drinkbussen, een fruitpotje (en soms een bananendoos) en een koekendoosje.

Al surfend kwam ik prachtige modelletjes tegen. En nu kan ik niet meer kiezen…

Optie 1

Dit leuk me wel iets leuk. Er zit een schouderriem aan die gebruikt kan worden om op de rug te hangen. Het lijkt niet direct zo, maar de tas is van stevig materiaal (zeildoek, dus gegarandeerd waterdicht), en nét iets groter (30x27x8) dan het gemiddelde model.

Optie 2

Deze zag ik ook. Lijkt me iets hipper, maar ik ben bang dat ik die snel beu ben….

Deze vind ik wel erg leuk. Ook net iets groter (25x33x7), waardoor alles er zeker inpast. Ook de prijs valt best mee, mits wat surfen. Hij is gemaakt van stevige canvasstof, maar ik ben dan weer bang voor de waterdichtheid ervan. Nu niet dat die tas uren in de regen moet staan (god bewaar me :-)), maar toch.

Optie 4

Dan rest er nog het geweldige lederen boekentasje dat ik oh zo prachtig vind… Stiekem ben ik er echt verliefd op, maar ik zie ook wel de nadelen. Behalve de kostprijs (dubbel zoveel als de andere modelletjes) lijkt het me niet zo praktisch dat er geen “rek” op zit. En die “rek” is soms wel handig wanneerer een jasje bij gaat (op van die heerlijk zomerse dagen, je herinnert het je vast nog wel :-)). En bovenstaand model is niet zo ruim (22x18x12). Daar vond ik wel een alternatief voor:

Optie 5

Dit is nl groter (27x19x6). Hoewel het model erboven misschien wel groot genoeg is gezien de breedte?

Dilemma alom! Daarom graag raad gevraagd aan de medelezers 🙂

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei, kleuters en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.