Eten in het poppenhuis

Daar gingen ze vandaag, onze 3 musketiers.

Midiman startte opnieuw met zijn tas vol medicatie en zijn handleiding. Die hangt overigens in elke klas omhoog. Een stappenplan voor wat er dient te gebeuren als midiman reageert. Bij hem telt dat elk afwijkend gedrag gezien moet worden als een allergische reactie. Midiman vertrok met een boekentas vol eten, en ik toonde juf nog even waar de medicatie zat. Een doos met lekkere koeken wanneer er getrakteerd werd in de klas, hadden we zaterdag al aan juf gegeven.

Tijdens de eerste speeltijd zag ik midiman. Ik was samen met de andere ouders fruit en groenten gaan schillen, en de kinderen mochten een potje komen vullen. Ik hoorde midiman zeggen tegen zijn juf dat hij niet mocht mee-eten. Juf repliceerde dat er geen pinda inzat. Midiman hield voet bij stuk “Het mag echt niet!”. Ik was trots, nog maar 4, en toch zo weten dat het niet kan. Ik mengde me in het gesprek, en legde hem uit dat ik het fruit zelf mee geschild had, en wist dat het veilig was. Hij straalde. “Juf, ik mag toch mee-eten!”

Om 15.45 was school uit. Daar stond ik, benieuwd naar alle verhalen. Midiman kwam aangestormd. “Het is een heel lieve juf!” Hij vertelde wat. Plots glimlachte hij breed. “Weet je waar ik mijn bokes moet eten?” Ik knikte ontkennend. “In het poppenhuis” Hij zag mijn denkrimpel. “Ja, dan kan er niets gebeuren, en kan ik niet bij het brood van de andere kindjes.” Ik keek nog raar. “Maar ik vind het tof hé! Daar staat een speelgoedtelefoon, en dan bel ik mijn juf!”

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in kleuters, pinda-allergie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Eten in het poppenhuis

  1. supermasj zegt:

    Je hebt hier al enkele keren aangegeven dat jouw Midiman zich zéér goed bewust is van zijn allergie en zelf geen risico’s neemt (vind ik trouwens erg knap van hem).
    Is hem dan iedere (?) dag apart zetten in een poppenkast om te eten niet een beetje te drastisch? Zo wordt hij toch een beetje uitgesloten… Jammer eigenlijk, doet me wat denken aan dat kinderboerderijverhaal (alhoewel dat nog een pak erger was).

    • anomama zegt:

      Wij vonden het ook nogal drastisch, dus er is nu afgesproken dat hij net zoals vorig jaar niet naast een kindje zit, maar over een kindje. Hij vond het grappig voor één keer, maar wilt nu “normaal” zijn. Perfect ingeschat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s