Een nieuwe keuken!

We kochten dit huis toen ik hoogzwanger was van maximan. Toen woonden we nog op een gezellig duplexappartementje. Heel ruime woonkamer, maar piepkleine badkamer en veel te weinig bergruimte. En we huurden. Een jaar lang zochten we naar een geschikte woning. Tot ik plots dit huis te koop zag staan op immoweb! Ik belde manlief (die op zijn werk was) en belde dan de notaris. Het was woensdag, maar we konden pas zaterdag gaan bezichtigen. Dat vond ik te lang! Dus zette ik wat druk op de ketel, en zei ik dat ik het gelijk zou kopen wanneer het me aanstond. Uiteindelijk gingen we ’s avonds kijken, en zaten we vrijdag bij de notaris :-).

Het huis was goed in orde, maar het jaar erna verbouwden we: er kwam een vaste trap naar de tweede verdieping, en daar kwamen 2 kinderkamers. Aan de woonkamer werd een stuk aangebouwd. De rest bleef hetzelfde.

Ergens droomden we van een grotere keuken. Die was te klein. Gaandeweg werden wat toestellen vervangen, maar er bleef een tekort aan kastruimte, zeker met een gezin van 5. We verlangden naar die keuken… Dus maakten we een tijdje geleden een afspraak met onze architect, en worden de plannen nu concreet. Ondertussen gingen we naar een gespecialiseerde firma, en krijgen we over 2 weken een uitgetekend concept te zien. Tegelijk met de nieuwe (open) keuken komt er ook een nieuwe vloer. De oude is praktisch, maar moet vervangen worden, want er wordt een muur gesloopt. We twijfelen tussen bamboe en keramisch parket.

Vloer in bamboe

Vloer in bamboe

Vloer in keramisch parket

Vloer in keramisch parket

 

We zien voordelen aan de 2 vloeren: bamboe is ecologisch en heerlijk warm aan de voeten, keramisch parket kan overal tegen. Er zijn ook nadelen: bamboe vergt onderhoud, en zal stress geven, zeker omdat het ook in de hal en keuken komt. Keramisch parket is koud.

We hebben nog even tijd, maar toch dringt een keuze zich op.

Tips en hulp zijn méér dan welkom!!!

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Een nieuwe keuken!

  1. supermasj zegt:

    Ik ga je niet direct kunnen helpen met die keuze.
    Over snel een huis kopen, ons huis heeft nog geen 8uur op immoweb gestaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s