Kruidentuin en compostvat

Ons compostvat staat er al jaren ongebruikt bij. We hebben een kleine tuin en een GFT+-container waar we alles (kosteloos) in kwijt kunnen. In de nabije toekomst gaat dat waarschijnlijk veranderen, wanneer onze gemeente overgaat naar het DIFTAR-systeem.

Toen ik enkele weken geleden bij de Fruitberg las en zag dat daar een prachtig compostbakkensysteem verscheen, bedacht ik dat ik toch ook iets moest doen. Zo geschiedde. Gisteren legde ik de basis aan stenen om het compostvat opnieuw op te zetten. Nadat dit gebeurd was, heb ik er de eerste laag “bruin” ingemieterd. Nu is het wachten op droog weer, zodat ik het gras kan maaien en er groen in kan.

 

Compostvat

Compostvat

In diezelfde groene bui kwam naar boven dat ik toch wel echt graag een kruidentuintje wil. Jammer genoeg is het bodemattest in onze buurt niet geweldig. Op het randje, maar toch vind ik het een risico. Ik schafte mij met het bonnetje in De Morgen een boek aan over tuinieren op terrassen, maar verder kwam het weer niet. Tot ik vandaag met manlief en miniman aanbelandde in het tuincentrum. Daar zagen we een soort kruidentuin op poten staan. De keuze was snel gemaakt. Manlief en ik zochten kruiden uit, miniman gaf aan dat hij de paprika en tomaatjes wilde kweken in “de bak”. Bij thuiskomst zijn we erin gevlogen en mét resultaat!

Onze kruidentuin

Onze kruidentuin

Met paprika

Met paprika

Tomaatjes

Tomaatjes

En overige kruiden

En overige kruiden

 

 

 

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Kruidentuin en compostvat

  1. De Fruitberg zegt:

    Een erg groene bui in ieder geval. Laten we hopen dat de oogst navenant is.

  2. Bij ons staan er kruiden in de keuken, waar veel zon komt, en die groeien geweldig. Leuk voor de kinderen ook om iets te zien ontspruiten en groeien. Als je meer informatie moest willen, zoek dan eens “urban gardening” via een zoekmachine. Er is heel wat informatie te vinden over tuinieren als je niet meteen over een (bruikbare) tuin kan beschikken.

  3. buikberg zegt:

    Let wel op met die rozemarijn, want dat is eigenlijk een grote heester dus zou wel eens de rest kunnen overgroeien. Je kan hem misschien beter in een grote aparte pot planten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s