Gelezen

Ik las het op meerdere plaatsen, hier, maar ook hier. Stress van moeders in een supermarkt. En het is herkenbaar voor ons, jammer genoeg. Af en toe wordt er een foutje gemaakt, maar doorgaans verloopt het vlot.

Alle etiketten worden onderworpen aan een controle. Mijn ogen zoeken naar woorden als “pinda”, “aardnoot'” en  “arachide”.Ik kan het tegenwoordig al erg vlot. Ik weet waar de woorden het meest voorkomen. Ik weet ook dat als er antigenen genoemd worden en bovenstaande dingen er niet bij vermeld staan, ik gerust kan zijn. Is dat niet het geval, dan moet ik ervan uitgaan dat “plantaardig vet” gemaakt is van pinda, tot het tegendeel bewezen is.

Maar het went. Zoals alles went. Tegenwoordig speelt maximan “controleur van de pindabrigade” in de supermarkt. Hij gaat dan met de armen wijd voor een rek met pinda staan, en maant midiman aan tot snel doorlopen.

Miniman is volgens de bloedtesten allergisch aan noten. Gelukkig hebben we dit in de praktijk nog niet gezien, en maken we er ons nog niet echt dik in :-).

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in pinda-allergie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Gelezen

  1. misssexandthecity zegt:

    Ik hoop dat wanneer hij wat ouder is, nooit in aanraking komt met waar hij allergisch voor is,….want dat is geen fijn gegeven,…..en mama maar alles goed controleren,…..:-),……..ja, dat het stress geeft kan ik me wel inbeelden,…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s