Fotoshoot

Het is hoog tijd. Het is iets wat ik al jaren wil, of tenminste toch sinds ons gezin de intentie heeft om compleet te zijn. Laat ons het laatste vooral in het midden laten, want emotioneel is er echt nog wel plaats voor een extra stoeltje aan de tafel.

Fotoshoot dus. We dachten er al lang aan. Ooit kregen we zelfs een bongobon die we jammer genoeg niet gebruikten voor de vervaldatum. Gewoon, omdat het leven toen hectisch was en gevuld met slapeloze nachten en vieze luiers. Maar ergens was het wel iets wat ik wilde.

Tot ik dus op facebook foto’s zag van het zoontje van een vriendin. Een erg mooie foto, van toegegeven, ook een mooi kind. Hij heeft enkele trekjes van mijn kinderen, dus ik kan het vrijuit zeggen: erg donkere ogen, een huidje dat snel bruint en een leuke portie pit. Die éne foto vond ik erg leuk. En er verschenen er meer, duidelijk professioneel genomen. Mmm…als zij er tijd voor vond, moest ik dat toch ook kunnen? Ik polste. De foto’s waren genomen door haar nicht, die ging starten als fotograaf. Ik werd alert. En kreeg erg veel zin. Zo geschiedde. Mailadressen werden uitgewisseld en een datum werd geprikt. Over 2 weken zal de fotoshoot plaatsvinden, bij Fot’ooh.

We hebben afgesproken in de studio. Ik ben zo benieuwd…

Maar nu: zijn er mensen met tips met betrekking tot kleding of accessoires? Ik geraak zelf niet verder dan een wit T-shirt en wit boxershortje, wat volgens mij perfect gaat passen bij hun bruine velletje.  Dus: tips meer dan welkom!!!

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Fotoshoot

 1. Maja zegt:

  best geen al te drukke patronen, die nemen de aandacht weg. Iedereen in dezelfde kleur is leuk, maar verschillende kleuren die bij elkaar passen ook. Probeer niet teveel af te wijken van wie jullie echt zijn. Je moet je eigen familie nog herkennen 🙂

 2. Maja zegt:

  en pinterest geeft ook wel altijd ideetjes:

 3. De Fruitberg zegt:

  Geen drukke prints. En houd de kleuren van kledij een beetje in harmonie. Meer moet dat niet zijn.

 4. Natalie zegt:

  Wij hebben in januari een fotoshoot gedaan met de 3 kinderen. Naast een wit T-shirt had ik ook nog voor elk een groen en rood T-shirt mee. En ze zijn ook gefotografeerd in bloot bovenlijf, achteraf hebben we van die canvassen gemaakt (hoofd met blote schouders).
  Een paar verschillende outfits levert onmiddellijk een pak meer foto’s op.
  Succes!

  • anomama zegt:

   En waren dat effen T-shirts? Wit vind ik wel bij hun ondergoed (die typische petit Bateau-gevalletjes).

   • Maja zegt:

    effen T shirts vind je in de C&A!

   • Natalie zegt:

    Witte T-shirts waren effen, de gekleurde niet. Wel geen drukke, met enkel een tekst op de buik.
    Bij een vorige shoot van onze 2 jongens (voor het geboortekaartje van ons meisje) hadden de jongens een wit T-shirt met een jeans aan. Was goed gelukt.
    Neem zeker verschillende outfits mee, soms pakt iets wat je niet verwacht mooi uit en kleur bij kinderen is altijd leuk.

   • anomama zegt:

    Een wit T-shirt en een jeansbroek heb ik idd wel. En ik zal voor de rest gewoon wat kleren meenemen, spannend hoor 🙂

 5. misssexandthecity zegt:

  Ik zou ook niet teveel prints en kleuren mengen en blote lijfjes vind ik nog altijd een succesnummer,………en jijzelf dragen waar je je goed in voelt,……

  • anomama zegt:

   Ik weet nog niet of ik mee op de foto ga….Dat vind ik eng…

   • Natalie zegt:

    Bij onze shoot gingen wij ook niet op de foto gaan en we waren er helemaal niet op voorzien. Op het einde heeft de fotografe ons toch voor de lens gehaald en zo hebben we ook een paar foto’s van mij met ons meisje en papa met de twee jongens en enkele van ons alle vijf. We zijn er heel blij mee.
    De shoot was in een studio en ik vond het wel hard werken. Ik stond snel in het zweet. Kinderen proberen naar de lens te laten kijken en doen lachen, snel omkleden… Twee van onze drie kids waren wel nog jong (22 maand en 3.5). Vooral de kleinste moest in het begin wennen en de meeste foto’s van haar zijn op het einde genomen toen ze wat meer op haar gemak was.

 6. Heidi zegt:

  Laat je kinderen zelf hun “lievelingssetje” meenemen. Voor een lens staan is niet altijd even gemakkelijk, en als je dat mag doen in een outfit waar je je goed in voelt scheelt dat al heel wat.
  Als ze na en tijdje vergeten zijn dat er een fotograaf bezig is, kan je ze in kleren steken die jij mooi vindt. Jeans en bloot bovenlijf, of een “marcelleke”, of een effen t-shirt of hemd. Laat ze vooral zichzelf zijn… Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s