Bijna school

Bijna school. Maximan gaat naar het vierde leerjaar, midiman naar het eerste leerjaar, en miniman naar de tweede kleuterklas.

De grootste mijlpaal zal dus voor midiman zijn. Ook moesten er wat kosten gedaan worden. Deze week werden volgende dingen aangeschaft:

 • Een boekentas, groot genoeg voor zijn map (die hij krijgt van school), zijn eten (dat allemaal van thuis moet komen), zijn pennenzak, doosjes voor eventuele leeskaartjes/cijferkaartjes en zijn medicatie (allemaal verzameld in één doos). Het werd een exemplaar van Kipling. OK, erg prijzig, maar maximan heeft de zijne al 3 jaar, en die ziet er nog steeds perfect uit (en ik hoor hem niet klagen). De boekentas moet ook echt stevig zijn, want er moet erg veel in kunnen….
Augustus 2013 111

Boekentas

 

 

 

 

 

 

 • Een pennenzak. Op zich besef ik dat ze in het eerste leerjaar niet echt een pennenzak nodig hebben. Ze krijgen alles wat ze nodig hebben op school. Toch wilde midiman graag een pennenzak. Ik heb me laten verleiden tot de bijpassende pennenzak…
Augustus 2013 115

Pennenzak en inhoud

 

 

 

 

 

 

 • Een “ergonomisch” potlood en slijper/gom. Een goed potlood waarbij de juiste pengreep vlot en snel gaat, is geen overbodige luxe. Dat hebben we dus ook maar aangeschaft.
Augustus 2013 112

Lunchpakketje, op aanvraag van school

 

 

 

 

 

Augustus 2013 114

Wordt dus placematje

 

 

 

 

 

Augustus 2013 116

Medicatiedoos

Augustus 2013 117

En de inhoud ervan

 

 

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in kinderen, kleuters, pinda-allergie, Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Bijna school

 1. De Fruitberg zegt:

  Die medicatiedoos vind ik erg leuk

  • anomama zegt:

   Vorig schooljaar zat alle medicatie in een tasje, omdat er toen nog een pufkamer bij moest. Nu kan het nét in deze doos (waarvan er 2 exemplaren zijn, eentje zal in de refter op school blijven staan).

 2. Maja zegt:

  aha! Ik zie dat je gegaan bent voor de lunchtasje/placemat combinatie 🙂
  En die medicatiedoos is echt fijn, maakt het voor midiman wel leuker om in de boekentas te hebben.

 3. misssexandthecity zegt:

  Ik ben dit jaar enorm laat,……..volgende week mag ik achter alles aan,…..

 4. Heidi zegt:

  Hier kregen ze ook alle 4 aan het begin van hun lagere school een Kipling- of Hedgrenboekentas. Wat duurder, maar uiteindelijk hebben ze er allemaal 6 jaar mee gedaan. Nu worden die boekentasjes zelfs nog gebruikt, voor muziekschool e.d.
  Ik moet voorlopig alleen nog degelijke brooddozen vinden, vooral groot genoeg, want daar moeten hééééél veel boterhammen in voor “ons groten”.

 5. onderdeappelboom zegt:

  Ik heb toch een boekentas voor de helft van die prijs gekocht 🙂 Enfin, twee boekentassen 🙂 (en een peutertasje, drie dus…) Ze zullen hun tijd ook wel meegaan, denk ik, èn ze zijn van gerecycleerd materiaal (groen hé ;-)). maar het is wel een leuke print voor een jongen, die kiplingboekentas. En het brooddoosje herken ik. De kleine versie ervan kocht ik voor het kleinste appeltje (ruimschoots op tijd, maar nu de rekken zo gevuld zijn, is het makkelijker kiezen). Ik zag ook de legoblok staan in de winkel. Leuk ding!

  • anomama zegt:

   Brooddoos is nog zijn eerste, en hij vraagt niet naar een nieuwe. Welke boekentassen krijgen de appeltjes (of maw woorden: gerecycleerd materiaal? Wat moet ik me daarbij voorstellen?).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s