Oudercontact

De brieven sijpelen weer binnen. Aangeven welke uren er iemand kan zijn op het oudercontact.

Ik duidde het netjes aan voor miniman. Maar erna bedacht ik dat het voor mij eigenlijk niet hoefde. Ik zie juf regelmatig aan de klas, en we praten soms wel eens. Ik weet de zwakke punten van miniman (hij knutselt niet graag in de klas, en vindt de klas vaak te druk), maar lig er nu niet direct wakker van.

Dus besloot ik het even na te vragen, maandag na school. Of ze me op het oudercontact nog nieuwe dingen ging vertellen. Ze lachte. En dacht eens na. En toen zei ze dat dat niet het geval zou zijn. Dat het gewoon een gesprekje was over miniman. Ik zei haar dat als er voor haar geen reden was, ze voor ons geen tijd moest vrijmaken. Als er iets is, kan ze ons altijd aanspraken voor of na schooltijd. Ik vertelde dat ik ervan uitging dat ze haar avond ook wel op een andere manier vol kon krijgen, en dat het voor ons niet direct hoefde. Dat ik wel vertrouwen had in miniman.

Ze lachte, enthousiast deze keer. “OK” zei ze. “Dan drink ik die avond rustig een glaasje wijn op mijn zetel thuis.” “Perfect!” antwoordde ik haar naar waarheid, “Wij ook!”

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in kleuters, moederliefde en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Oudercontact

  1. misssexandthecity zegt:

    Wij worden uitgenodigd voor het oudercontact en rapportbespreking na de examens, maar wel tijdens de kantooruren,……weet niet goed wat ik ervan moet denken,……..

  2. HansDeZwans zegt:

    Ik vind enkel nuttig op het laatst van het jaar als de rapporten worden uitgedeeld.

  3. brubeck zegt:

    De periode van oudercontacten nemen bij ons af. Nu nog eentje, maar wel zo belangrijk. Zeker als de school soms faalt in de begeleiding en sommige leerkrachten (fin-de-carriere) niet meer begeesterd zijn en bevooroordeeld. Altijd een fijne avond voor ons (not) 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s