Oppas van de ziekenkas

Midiman hoestte en had koorts. Na 2 dagen zonder beterschap of verslechtering werd er langs de huisarts van wacht gegaan, die een infectie van de bovenste luchtwegen vaststelde die wat gezakt was. Niets om ons zorgen om te maken.

Maandag was werkendag, dus ik belde zondag naar de “dienst oppas zieke kinderen” van mijn ziekenfonds. En vroeg dus gelijk oppas voor deze week. We doen dit ondertussen al 8 jaar, en hebben hoofdzakelijk goede ervaringen hiermee. Ook onze kinderen hebben er geen enkel probleem mee.

En zo geschiedde het dat maandagochtend de bel ging en de oppas voor de deur stond. Het klikte gelijk, en midiman zag het zitten. Hij bleek uiteindelijk die ochtend ook koortsvrij te zijn, dus hij had het idee dat hij zich ging amuseren.

Ik gaf instructies over zijn pinda-allergie, over zijn medicatie en over nog wat belangrijke dingen. Ik vertrok met de boodschap dat ik rond de middag zelf zou bellen.

Ik vergat dat laatste uit het oog (slechte moeder!) en belde pas rond 13.30. De oppas nam op, en gaf door dat midiman toch wat begon te eten, en nog geen echte koorts had. Toen ze vroeg aan midiman of hij mij wilde spreken hoorde ik hem antwoorden: “Nee, en leg maar op wat ik wil verder spelen.”. Ok dus…

Om 15.20 was ik thuis, want als ik wilde afbellen voor de dag erna, moest dat voor 15.30. Midiman riep gelijk bij binnenkomst dat hij nog niet klaar was met spelen en dat ik nog maar even terug moest gaan werken. Hij bleek koortsvrij en levendig. Er werd afgebeld voor de dag erna, en ik ging de andere kinderen ophalen.

Bij thuiskomst was hij razend enthousiast. Samen met de oppas had hij “keiveel” spelletjes gespeelde en een toffe dag gehad. Het resultaat mag er zijn: prachtige tekeningen, creaties met playmais, maar vooral, en prachtig bouwwerk met Kapla-blokken, van de hand van de oppas…

Op het evaluatieformulier vulde midiman zelf in dat ze zeker mocht terugkomen :-).

Vrachtwagen...

Vrachtwagen…

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in kinderen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Oppas van de ziekenkas

 1. De Fruitberg zegt:

  Dat is absoluut een dikke pluim voor de oppas. En kon jij nu echt niet wat overwerken? En is Midiman écht wel genezen ;-)?

  • anomama zegt:

   Je mag maar een maximum aantal uur per dag oppas hebben én je moet afbellen vóór 15.30 :-).
   En ja, alive and kicking! Maar de 2 andere kinderen voelden zich gisterenavond acuut ziek na het aanschouwen van het prachtige bouwwerk 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s