Smartmat, dag 1

OK, dag 1 zit erop.

We kozen het Quick&Easy menu, wat volgens de site erg snel en kindvriendelijk is. Onder dat laatste moet je dan verstaan dat de groenten apart kunnen geserveerd worden voor slechte etertjes. Dat laatste is alleszins bij ons niet cruciaal, maar alleen de benaming van het pakket deed me beslissen om hiervoor te gaan, want tijd is nu net wat ik mis in het avondritueel waarbij de 2 jongsten in bed liggen om 19.00.

Voor vandaag stond er “burger met chips van wortelgroenten” op het menu. Het moest er zo gaan uitzien:

Burger met chips van wortelgroenten

Burger met chips van wortelgroenten

Het klonk alleszins heerlijk en ook de kinderen zagen dit totaal zitten.

De eigenlijke bereiding was toch niet van een leien dakje. Allereerst moesten er schijfjes gemaakt worden van wortels, aardappelen en pastinaak. Ik verzeker u: pastinaak over mijn mandoline was niet evident, en toen ik als kers op de taart de montello kaasstick moest raspen deed mijn rechterarm pijn :-). Toch lukte het best netjes, met chips van bovenstaande groenten, gecombineerd met komkommer en tomaat. Het menu is voorzien voor 4 personen, maar ik maakte 5 burgertjes uit het gehakt.

Aan tafel waren de kinderen helemaal enthouiast. Miniman wilde wel geen broodje (geen nood, er waren er ook maar vier en wij zijn met 5, dus dat kwam goed uit). Eigenlijk ging alles erg vlot binnen, en was iedereen verzadigd na de maaltijd (en ik die dacht dat we te weinig zouden hebben!).

Op naar morgen: “vis met dille-garnalensaus”!

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s