Smartmat: na één week.

Het proefpakket van Smartmat is verorberd. Na deze week van 4 maaltijden is het dus tijd om eens te kijken of we dit verder zetten.

Voordelen:

 • De maaltijden waren erg lekker. Ik heb 4 dingen klaargemaakt die ik anders niet zou klaargemaakt hebben. Favoriet is de vis met dille-garnalensaus. Dat was om je vingers bij af te likken. Het minst lekker was het stoofpotje, maar zelfs daar was bijna geen restje van.
 • De maaltijden waren gemakkelijk om klaar te maken. Ik ben hoegenaamd geen keukenprinses, en toch is het mij elke keer gelukt.
 • Ik heb geen enkel moment moeten nadenken over wat er klaargemaakt moest worden.
 • De kinderen vonden het fijn om op voorhand te weten wat er klaargemaakt moest worden. Maximan checkte regelmatig het menu-papiertje en telde de dagen af tot de pasta met basilicumcrème op tafel zou komen.
 • De porties bleken groot genoeg om met ons 5, soms 6 en gisteren zelfs 7 mensen van te eten.
 • Er wordt gekookt met maximaal biologische producten en seizoensproducten.

Nadelen:

 • Het is best prijzig. Wanneer je het wekelijks aankoopt, komt het op €89 voor 4 dagen. Voor die prijs kan ik een ganse week verse producten op de tafel toveren.
 • Op de laatste dag waren er al een aantal producten net iets minder vers. Maandag konden we niet uit het pakket koken, omdat de levering te laat kwam voor ons gezin. We moesten dus koken van dinsdag tot vrijdag, en op vrijdag was de basilicum wat verloederd en de broccoli had zijn beste tijd gehad.
 • Er is geen ruimte om veel te schuiven omwille van de versheid van de producten.
 • Het vergt elke dag minstens een half uur werk, terwijl ik anders de avond voor een drukke dag een ovenschotel bereid die dan alleen de oven in moet, wat uitkomt op slechts één minuut werk.

Nu rest ons de vraag wat we gaan doen. We overwegen om het pakket tweewekelijks aan te kopen, zodat we elke 14 dagen 4 dagen met smartmat koken. Zo doe ik inspiratie op, en eten we met de regelmaat van de klok iets anders. Vooralsnog weten we niet wat we gaan doen :-).

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Smartmat: na één week.

 1. De Fruitberg zegt:

  Hier wordt er zowiezo een wekelijkse menu gemaakt. Mijn vrouw gaat woensdag winkelen en de dagen daarop wordt het ‘verstste’ gegeten… Werkt perfect. Dat menu hangt ook een week uit.
  De idee om zo nieuwe dingen te leren eten is inderdaad wel een sterk punt van de formule

  • anomama zegt:

   Ik maak normaal ook een menu, maar hang het nergens uit. Misschien is dat wel een idee. Nu, onze kinderen lusten in principe alles, dus op zich is dat geen probleem. Grootste probleem is de variatie. Maar ik was toch erg blij met mijn rode kool met zure appeltjes en worst vandaag 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s