Geen feest voor midiman

Er zat een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje in de boekentas van midiman afgelopen vrijdag.

Een vriendje van de klas is jarig en viert dit in een binnenspeeltuin, in de nabijgelegen stad. Een lawaaierige, onoverzichtelijke binnenspeeltuin :-).

’s Avonds bespreken manlief en ik de uitnodiging. Kan dit wel voor midiman? Volgens de allergologe is het geen goed idee om zo’n feestjes te doen omdat er te veel risico om de hoek loert. Er kan dan vanalles gebeuren, maar het grootste probleem is ingrijpen wanneer hij helemaal in de wirwar verstrikt zit. En net deze binnenspeeltuin is immens. Optie is dat één van ons erbij blijft, dat hebben we al eens gedaan voor een feestje op een boerderij. Toen bleef manlief met een boek op de achtergrond. Maar ook deze optie lijkt ons niets, want het is niet haalbaar hem constant in het oog te houden. Ook vragen of ze die dag geen pindanootjes serveren lijkt onvoldoende, want de keuze aan voedingsmiddelen is zo groot dat de kans dat er meerdere onveilige dingen bijzitten reëel is. En ja, midiman reageert wanneer hij bv een touw of bal aanraakt waar sporen opzitten. We besluiten dat hij niet gaat, maar zullen wel iets anders leuk voorzien die dag. Ik krijg de onhebbelijke taak om het hem mee te delen.

Ik wacht een rustig moment af, en haal diep adem. Dan vertel ik het hem. Dat de uitnodiging aan het bord hangt, maar dat wij beslist hebben dat het beter is dat hij niet gaat, omdat het niet veilig genoeg is. Hij haalt zijn schouders op. “Geen probleem, ik wilde toch al niet gaan, want dat is zo druk.”

Case closed…

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in kinderen, Kinderpraat, pinda-allergie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Geen feest voor midiman

 1. misssexandthecity zegt:

  Hier krijg ik nu kippenvel van,…….hoe matuur jouw midiman omgaat met zijn allergie,…jullie doen dat geweldig!

  • anomama zegt:

   Het grote voordeel is dat hij ermee opgegroeid is, en weet dat wanneer we kordaat zijn, dat ook echt zijn reden heeft. En op zich is het voor ons ook erg handig dat hij al een paar keer gereageerd heeft en dus weet wat hij kan verwachten…. Maar inderdaad, hij doet het geweldig!!

 2. De Fruitberg zegt:

  Ik ben het eens met miss, maar zou vooral zeggen dat hij dat geweldig doet. proficiat

 3. annelissen zegt:

  pff zwaar maar inderdaad: jullie pakken dat erg goed aan, en hij ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s