Logeerpartij met portie stress

Vanavond is ons kinderaantal geslonken; midiman en miniman zijn uit logeren. Allebei tegelijk, op dezelfde plek. Bij een tante van manlief, die nota bene 83 jaar oud is. Ze is in een ver verleden kleuterjuf geweest, en nu dus de lievelingstante van de jongens. Maar omdat haar gezondheid de laatste tijd niet geweldig was (knie-operatie met revalidatie en dan nog een zware darmbloeding erna), zijn de 2 jongsten nog nooit gaan logeren bij haar. Tot vandaag. Miniman vroeg er al een tijdje naar, of hij naar tante Jo mocht. Tante Jo vond het meer dan OK, maar aangezien zij in Nederland woont, moest het moment goed gekozen worden, want het is niet om de hoek wat brengen en halen betreft. Afgelopen zondag was miniman formeel: nu moest het gebeuren. En zo geschiedde dat de jongens vanmiddag na een kerstfeestje bij familie niet met ons mee naar huis reden, maar met tante Jo meereden.

Maar niet zonder meer, want een logeerpartij in het pindakaasland vergt een beetje voorbereiding… Ze zijn dus vertrokken met een koffertje per kind. Voor miniman gaat het om 6 knuffels, 3 tutjes, een pyjama en propere kleding voor morgen. Midiman had een groter koffertje, inclusief hun toilettasje met veilige tandpasta en het bijtje, met alle medicatie erin. Ook vertrok er brood mee naar tante Jo, veilige koeken, en nog iets lekkers voor vanavond. Tante Jo kreeg nog eens duidelijk uitgelegd wat ze moest doen (vooral naar ons bellen!!!), en we drukten haar op het hart dat ze goed voor ons kapitaal moest zorgen.

Ik belde haar een uur geleden, en kreeg te horen dat de jongens ons niet misten. Midiman was met de lego aan het spelen, en miniman speelde winkeltje. Benieuwd of we vanavond een telefoontje krijgen omdat er eentje heimwee heeft….

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in kleuters, moederliefde, pinda-allergie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Logeerpartij met portie stress

  1. misssexandthecity zegt:

    Tante Jo gaat dat fantastisch doen en de jongens ook ;-), geniet van de extra “tijd” 🙂

  2. De Fruitberg zegt:

    Ik zou zeggen, maak je niet teveel zorgen en geniet van de rustige avond. Die midinimannekes gaan ongelooflijk content zijn !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s