Kerstcadeau

Maximan wil al lang een huisdier. Met alle aanwezige allergieën hebben we de boot lang afgehouden. Behalve wandelende takken en kikkervisjes was hier geen ander huisdier, afgezien van een bokaaltje vissen. Toch wilde hij erg graag een hamster. Met zijn acht jaar was hij snood genoeg om dit te bespreken met zijn peter, de beste vriend van manlief (en écht een geweldige kerel).

Boven een glas wijn polste hij of wij dit zagen zitten. Manlief wilde eerste niet, meer zijn maat kon hem overtuigen. We waren dus in afwachting van een hamstertje. Afgelopen zaterdag was het zo ver: we hadden afgesproken met onze vrienden. Maximan had de dagen afgeteld en zich geïnformeerd. Daar kwam zijn cadeau, vakkundig verstopt onder een laken…

Groot was onze verbazing toen het diertje een staart bleek te hebben. En nog groter toen er maar liefst 2 diertjes in de kooi bleken te zitten :-).

2013-12-29 21.59.54

 

 

 

2013-12-29 21.59.27Uiteindelijk bleken het gerbils en geen hamsters. Peter koos hier heel bewust voor. Blijkbaar vergen ze minder onderhoud en zijn ze tammer te maken. Vrouw van peter kocht een “dichte” kooi, zodat er geen houtkrullen door de woonkamer zouden vliegen. Ze hadden de diertjes zelfs speciaal een week op voorhand gekocht om ze al wat te laten wennen aan een gezin. Peter had overal aan gedacht en had zelf ook een soort schuilhok geknutseld van een boomstam. We kregen een kant-en-klaar pakket met voeding mee, aan alles was gedacht!

De eerste avond, toen alles stil was in huis, hoorden manlief en ik iets raar. Er piepte iets. Luid. Manlief ging kijken. Het bleek het looprad te zijn dat piepte…De gerbils verhuisden naar het bureau van manlief, zodat ze ongestoord konden rennen. Gisteren smeerden we het radje.

Het zijn grappige diertjes. Ze hebben de afgelopen dagen voor veel plezier gezorgd en maximan leest alles over zijn cadeau in een boek van de bib. De namen koos hij zelf: Mario en Luigi…

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Kerstcadeau

  1. De Fruitberg zegt:

    Alleen hopen dat het twee mannetjes zijn. Gerbils kweken aan een razend tempo (ik dacht ongeveer om de drie weken). Ze zijn dan ook razend populair bij mensen met reptielen (levend voer).
    In ieder geval veel plezier ermee, ’t zijn sympathieke beestjes, wij hebben hier ook jaren geen huisdieren gehad wegens allergiën, de kinderen waren ook hier wreed content toen dat embargo wegviel.

  2. misssexandthecity zegt:

    Ik weet dat mijn kids dat ook geweldig zouden vinden, maar ik ga de boot toch nog proberen af te houden,….:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s