Nieuwjaar

Ik hecht niet zo aan nieuwjaar. Ik erger me zelfs blauw aan het overdreven gezoen, wensen en voornemens. We vieren het dus ook niet echt uitgebreid…

Enkele jaren geleden (nog voor de komst van miniman) gingen we met oudjaar eens naar de Efteling. Er waren toen weinig andere mensen met hetzelfde idee, en we amuseerden ons dus best, want we moesten nergens aanschuiven. Dit jaar dachten we eraan om hetzelfde te doen, maar ondertussen is er een speciale programma op oudjaar, met ongetwijfeld een iets ander publiek :-). We besloten om op nieuwjaar te gaan, met de ijdele hoop dat niet iedereen dit deed. Maar daar bleef het niet bij… We boekten volledig decadent een nachtje in het Efteling Hotel! Onmiddellijk na de boeking bedacht ik me al dat ik dit toch niet direct wilde. Waar was ik in godsnaam aan begonnen? Met vijf op één kamer? Slik…

We vertrokken gisteren met een klein hartje langs mijn kant, maar met een grote glimlach bij de jongens. Eens daar bleken er niet veel mensen te zijn, en was het volop genieten. We moesten NERGENS aanschuiven, tot groot genoegen van manlief en ik. De wilde attracties lieten we links (of rechts) liggen en liepen we voorbij. We aten onze lekkere sandwiches en dronken uit onze eigenste drinkbus. Ons buggy’tje diende voor miniman of de rugzak, al naargelang zijn energiepeil. Het was fijn, maar rond 15.00 gingen we inchecken in het hotel en rustten we even uit, om ruim een uur later opnieuw richting park te gaan. Het was magisch, met alle verlichting. We besloten “op restaurant” te gaan met de kroost. We legden uit aan de inkom dat we een kind met allergie bij hadden, en zij beloofden een veilig menu aan te bieden. Dat kwam ook, speciaal met een vlaggetje erop, zodat iedereen wist dat dit een speciaal menu was! Hoedje af voor de kok!

In het donker reden we erna nog ettelijke rondjes in de stoomtrein rond het park, terwijl het miezerde… De jongens konden echter hun lol niet op, die genoten volop! Rond 20.00 waren we moe maar voldaan op onze kamer, alwaar het drietal in de badkuip gegooid werd (met gouden pootjes!) en erna in bed belandde.

Het samenslapen was minder een succes: pas rond 21.30 was het stil, en rond 4.45 liet midiman van zich horen. Na mijn (ik beken pedagogisch onverantwoord) optreden keerde de rust snel weer en sliepen we verder tot 7.30. Het ontbijt was in één woord geweldig!

Ook het tweede dagje was erg leuk, maar véél drukker! Nu was er geen middagmaal van thuis meer, en probeerden we een worstenbroodje. Maar de mevrouw vond geen ingrediënten op de verpakking, en de verantwoordelijke kwam even zeggen dat ze veiligheidshalve een geïmproviseerd maar veilig worstenbroodje zouden maken voor midiman. Die stond te glunderen en was blij dat hij gewoon mee kon doen!

We haalden sluitingstijd deze keer niet: de korte nacht en de drukte waren vandaag te veel voor miniman, die duidelijk erg moe was. Rond 15.00 keerden we huiswaarts, en volgens mij zag de jongste telg zelfs het poortje bij het afrijden van de parking niet meer :-).

En ik? Ik ben blij vannacht “alleen” op de kamer te liggen!

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Nieuwjaar

 1. De Fruitberg zegt:

  Nu ben ik toch benieuwd wat dat pedagogischo onverantwoord optreden allemaal inhield.
  Het lijkt me dat de kinderen een prachtige uitstap hebben gehad, ik denk dat zij wél enthousiast gaan zijn over nieuwjaar 😉

 2. onderdeappelboom zegt:

  Klinkt heerlijk! En een beetje dreigen is een deel van de opvoeding, toch? 😉

 3. misssexandthecity zegt:

  Zo blij dat ik de Efteling ontgroeit 🙂 en plopsaland ed,………met de boys naar de cinema is nu hot 🙂 en stukken rustiger 🙂

 4. Brubeck zegt:

  Zoals je het beschrijft, zo hebben wij het ook eens gedaan, die winterefteling. Het was ons goed bevallen. Niet de grote drukte, het park is anders aangekleed en lijkt, vooral als het begon te schemeren nog feeërieker. Maar vanaf nu is het voor de volgende generatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s