De douchecoach

We proberen aan het milieu te denken, maar vaak lukt het ons toch nog veel te weinig. Met 5 mensen in huis wordt er nogal wat water verbruikt. Nu de jongens ouder worden beginnen ze stilaan zelfstandiger te worden. Met 3 in bad werd moeilijker te realiseren: ik verzeker u dat 1.43m maximan, 1.17m midiman en 1.06m miniman (maar dit is een ruwe schatting) niet meer harmonieus in onze niet al te grote badkuip meer passen. Dit resulteerde in een douchebeurt voor maximan en een badbeurt voor midiman en miniman. Maar in een dagelijks ritueel hebben we het dan over véél water. Toen ook midiman besloot te gaan douchen, vond ik het plots minder fijn. Die schreef woorden en ganse liefdesverklaringen op de glazen douchedeur, terwijl de liters water rijkelijk stroomden. Ik begon te dreigen met het inhouden van zakgeld (dat hij niet krijgt, dus een totaal belachelijk argument) en riep me schor in onze kleine badkamer. Het ging van “Kom er NU uit”, “als je er nu niet uitkomt ga je direct in bed!” tot “Ik ga al naar beneden en ik ben het beu!”. Niet direct om vrolijk van te worden.

Afgelopen weekend begaf het scharnier van de douchekop het, en bleek al snel dat metaalmoeheid had toegeslagen. Er werd een volledig nieuwe set gekocht: douchestang en sproeier. Milieuvriendelijker wat waterbesparender dan de oude versie. Het was aanpassen, want mijn bos haar wassen is makkelijker met een dikke straal. De combinatie bespaarkraan-bespaardouchekop maakt dat ik om het haar uit te spoelen de kraan vol opendraai om toch maar voldoende debiet te creëren. Maar het lukt!

Ik besloot gelijk het andere probleem (té lang douchen) aan te pakken, en schafte me een douchecoach aan. Ik bekeek verschillende modellen, las recensies en ging uiteindelijk voor een banaal zandlopersysteem, waarbij je 5 minuten krijgt.

Bij de eerste douchebeurt kreeg ik het benauwd. Zou het me lukken? Het lukte wonderwel, zelfs met haar wassen bij! Ook manlief komt met 5 minuten rustig toe. De jongens maken er nu een sport van om halfweg de zandloper te kunnen aftikken. En eerlijk waar: eigenlijk zijn zij halfweg het zand al helemaal proper! Ook miniman wil nu douchen, want de warme regen vindt hij erg aangenaam!

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei, kinderen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op De douchecoach

 1. De Fruitberg zegt:

  Een douchecoach, dat ken ik nog niet. Ga ik me ook eens aanschaffen om de douchetijd van de kinderen te reduceren 😉

 2. buikberg zegt:

  koud water – bespaart tijd EN stookkosten 😉

 3. maaike zegt:

  🙂 wij hadden ooit ook zo een zandloper
  maar die coach waar heb je die gehaald?

 4. misssexandthecity zegt:

  Hahahahaha, leuk,..als er iemand hier lang doucht ben ik het,……:-) en af en toe vind ik dat een luxe die ik me toesta,..Want meestal zijn het douchekes van 5 min ’s morgens 😉

 5. onderdeappelboom zegt:

  Nog los van het feit dat mijn douchecoach ‘mindervaakwassen’ heet (;-)), zou ik er toch niet mogen aan denken dat ik ook op dat ene moment van zalige ontspanning in warm water opnieuw onder tijdsdruk zou staan. Het leven van ouders/tweeverdieners is toch al inspannend genoeg, niet? Ik zou ‘m snel per ongeluk laten vallen, je douchecoach 😉

  • anomama zegt:

   Het is vooral voor de kinderen. En ook wel om er wat meer aan te denken. Alle beetjes kunnen maar helpen. En in geval van nood draai ik hem nog een keertje extra om, geen kat die het weet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s