Judo

Energieke zonen, dat hebben we, stuk voor stuk.

Maar tegelijk ook onhandige zonen. We zien het zelf van ver, en lachen dan naar elkaar en delen de verantwoordelijk hiervoor: ze konden het doodgewoon niet erven… Maximan is zelfs officieel onhandig, dat hebben we zwart op wit! In het kader van een uitgebreide testing in de tweede kleuterklas werd ook zijn motoriek getest. Het resultaat was erbarmelijk en maximan kreeg verhoogde terugbetaling bij de kinesist. Een klein jaar is hij geweest, tot hij aangaf dat hij weinig meer bijleerde en wij ermee konden leven dat hij nooit topsporter zou worden.

De hobby’s concentreren zich dus op andere vlakken: kunstacademie enzo.

Van school kwam de suggestie om hem judo te laten doen. Judo? Ja, dat zou blijkbaar zijn weerbaarheid verhogen. Ik trok mijn wenkbrauwen omhoog en vond dat zij de pesters moesten aanpakken. Het judo-verhaal ging in de schuif. Tot maximan een dikke week geleden naar een verjaardagsfeestje ging waar ze konden proeven van een aantal sporten. Hij kwam helemaal enthousiast thuis!

Afgelopen woensdag en vrijdag is hij dus eens gaan proberen bij de judoclub in zijn school. De timing is wat ellendig (van 18.00-19.00, met omkleden bij), maar maximan is nog steeds fan! Hij kijkt al uit naar de aanschaf van een eigen kimono! En gisteren kondigde midiman aan dat ook hij graag naar judo wil gaan. Komende woensdag zullen er dus 2 telgjes op de mat staan.

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Judo

  1. De Fruitberg zegt:

    Judo is een leuke sport voor kinderen. Je gaat daar geen spijt van hebben, vermoed ik.

  2. onderdeappelboom zegt:

    Wij hebben geen judokinderen in huis, maar deel de positieve houding ertegenover!

  3. misssexandthecity zegt:

    Ik heb hier ondanks zijn beperkingen in zijn fijne motoriek een sporter in hart en nieren,….de andere zijn motoriek is perfect in orde en is op sportgebied een totale ramp, maar ook hij is enthousiast en laten we hem sporten,…..dat telt dat ze het graag doen,.de rest is bijzaak,..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s