Controle: resultaat

Vorige week werden miniman en midiman “doorgelicht” wat betreft de allergiestatus.

Woensdagavond kreeg ik telefoon van de immer-vriendelijke allergologe met extra uitleg. Zo zou het altijd moeten zijn :-).

Ze begon met midiman. Zijn profiel was nagenoeg ongewijzigd gebleven. Dat brengt de kans dat hij ooit nog uit zijn pinda-allergie groeit op nagenoeg 0… Ook hij ontwikkelt stilaan wel een notenallergie en neemt hiermee nog het profiel van miniman erbij. Voorts was er een nieuwe allergie komen opduiken: de graspollenallergie. Tja, maximan vond het hilarisch: hij zag in zijn verbeelding broerlief al staan grazen in onze tuin :-).

Daarna volgde miniman. Een gelijkaardig profiel als midiman, maar zonder zware pinda-allergie. Zijn titers zijn evenwel ook positief. Graspollen zijn hier ingewisseld voor huisstofmijt, wat fors gestegen is en zijn constante aanwezigheid van snottebellen zou kunnen verklaren. En daarnaast nog koemelk- en soja-allergie.

Ik sloot lachend af: “Goed nieuws dus”. Ze lachte aan de andere kant, “Tja, jullie blijven er positief onder!”.

Inderdaad, we hebben ons ritme gevonden. Af en toe loopt er iets mis, of loopt de stress hoog op, maar hé, ons leven is zeker niet saai te noemen!

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in pinda-allergie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Controle: resultaat

 1. annelissen zegt:

  jullie gaan er kleingoed mee om! chapeau!

 2. Anomama, mijn broer vertelde me over een onderzoek waarbij pinda-allergie wordt bestreden door het eten van pinda’s. Het begint met een 64ste van een pinda bijvoorbeeld, en heel geleidelijk wordt het opgedreven. Hebben ze je daar al over verteld?

  • anomama zegt:

   Yep! Het onderzoek is gepubliceerd in een geweldig tijdschrift, en wij hebben ons al aangemeld in het UZA als ze dat ook willen proberen. Ik wil zelfs rustig naar Cambridge gaan zelfs :-).

 3. De Fruitberg zegt:

  Een beetje in de lijn van souslepommier: ik ben allergisch voor katten en honden. Maar alleen wanneer ik zelf geen hond of kat heb. De eerste weken moet ik nog een beetje opletten, maar nu ben ik weer volledig ‘katproof’. Terwijl ik enkele jaren geleden vaak een bezoek bij vrienden moest afbreken vanwege hevige allergieopstoot..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s