Lang leve de zwemles

Onze jongens hebben stuk voor stuk zwemles gevolgd, met als belangrijkste resultaat dat ze allemaal zwemdiploma’s vergaren alsof het niets is. Zelfs nu nog is er de wekelijkse les op zaterdag. Het begon als betalende privéles en eindigde als een vriendendienst-met-wisselwerking. Nu krijgen de jongens dus elke zaterdag gratis privéles. De éne week miniman en maximan, en de andere week miniman en midiman. Miniman zwemt vooralsnog elke week, en maximan en midiman wisselen af. Zij trainen nu op extra vaardigheden (zoals maximan nu met kleren aan leert zwemmen). Manlief neemt deze wekelijkse activiteit voor zijn rekening, mits één keertje een wissel, waarbij hij ontdekte dat ik in tussentijd echt wel iets anders deed dan op de bank liggen met de krant en koffie :-). In die 2 uurtjes met 3 mannen minder (het resterende kind blijft bij mij) verschoon ik bedden, bezoek supermarkten of containerparken, regel wat dingetjes, draai meerdere wassen,… zodat de namiddag behoorlijk rustig is wanneer de 2 oudsten naar de jeugdbeweging gaan.

Zwemles heeft écht nut, daar kwamen we gisteren achter, tijdens een uitje. Het was prachtig weer, en wij zaten aan het Veerse Meer. De jongens gingen de uitdaging aan, en gingen peddelen op de surfplank.

Opgewonden miniman en maximan wachten op de taxi...

Opgewonden miniman en maximan wachten op de taxi…

 

 

 

 

 

 

Bij gebrek aan roeispanen, werd de schup van miniman in beslag genomen.

Miniman, midiman en neefje

Miniman, midiman en neefje

 

 

 

 

 

 

En daar gingen ze…

Genieten...

Genieten…

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het afstappen liep het mis. Neefje vaarde te ver door, ging tegen de steiger, en viel van de plank. Van pure consternatie (en van het gewiebel) kukelde ook miniman van de plank. Even schrok ik, tot ik zag dat hij kopje onder ging en netjes terug boven kwam en zwom. Ik herademde, nam foto’s en riep manlief om een handdoek te brengen, want het water was berekoud :-).

 

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Lang leve de zwemles

  1. De Fruitberg zegt:

    Erg belangrijk. Alleen niet vergeten dat het kinderen blijven (die soms in paniek kunnen geraken). Maar ’t is in ieder geval een geruststellende gedachte

  2. misssexandthecity zegt:

    Ik vond ook dat Chattheo moest kunnen zwemmen hij is een echte waterrat al van kleins af,….en nooit bang hé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s