Met mondjesmaat

Beetje bij beetje krijgen we wat meer informatie over het nakende pleegje.

Ondertussen hebben we een naam en een geboortedatum. De naam was ons onbekend, en doet verwachten dat pleegje een tintje heeft. Hoewel ik me meen te herinneren dat de begeleider gezegd had dat ze blank was. Maar het kan ook dat ik slecht geluisterd heb :-).

Een naam dus. Miniman vindt de naam maar niets, en heeft besloten dat hij “zus” gaat zeggen. Euh… Tijdelijke zus dus.

Na de naam en de geboortedatum is er nu ook een moment geprikt voor de overdracht. Op dat moment zal er veel duidelijk worden en zullen we mama ontmoeten en de pleegzorgbegeleider. Jammer genoeg boezemt de laatste me wat angst in, want het is een nieuwe in het team… Zucht… Bij vorig pleegje passeerden er 3 begeleiders, en dat komt de kwaliteit niet ten goede. Even afwachten wat dit wordt dus.

Ook de opvang is aangevraagd. Pleegje zal naar de onthaalmoeder gaan wanneer ik werk. Sinds 1 april (hoezee!) betaal je voor een pleegkind in het IKG-systeem het minimumtarief, wat neerkomt op iets van €1,6 per dag. Maar in eerste instantie moeten we ons aanmelden via de site van Kind en Gezin, ons volledig bloot geven om dan een kindcode te krijgen. En dan wordt er manueel het minimumtarief vastgesteld voor ons. Bij de opvang moeten we een voorschot geven, gelijk aan het maandbedrag van de opvang. Maar waarop dat gebaseerd zal worden? Niemand weet het vooralsnog. Het zal dus afwachten worden.

Volgende week belooft een drukke week te worden, met erg veel geregel, gewen en hopelijk veel geluk :-).

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in pleegzorg en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Met mondjesmaat

  1. Marleen zegt:

    Spannend, ben jullie blog beginnen volgen wegens pleegzorg-ervaringen, dus ben echt superbenieuwd naar jullie nieuwe plaatsing; Veel succes!!!!!!!

  2. De Fruitberg zegt:

    En nu dus duimen dat alles OK is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s