Druk

Mei is een drukke maand, toch wat betreft de kinderen.

Op school alleszins toch. Als ik kijk naar de maandkalender van school, is er elke dag wel een andere activiteit die mijn aandacht vraagt.

Miniman gaat komende vrijdag naar de boerderij “Spinrag en erwtenbloesem” met de klas. De week erna gaat hij op woensdag naar de brandweerkazerne. Het is een geweldige luxe als de papa van een klasgenootje brandweerman is. En ook als je eigen ouders een grote auto hebben waarin véél kleuters passen. Wij rijden dus, op expliciete vraag van de juf. Nochtans is het een gepuzzel, want per uitzondering moet ik woensdagvoormiddag (zij het kort) werken. Manlief zal dus 6 kleuters vervoeren in 6 kinderzitjes (gelukkig hebben we er 2 keer 3), dan de auto naar huis brengen, waar ik hem dan oppik (ik ga met de fiets naar het werk) en terug naar de kazerne zal rijden. Vrijdag die week gaat miniman dan nog eens weg, naar Averegten. Oh, en diezelfde week is het verkeersweek, en moet hij op dinsdag met de fiets gaan.

Midiman gaat naar de zoo. Halleluja, het walhalla van pindanootjes en onveilige zaken. Mijn hart stond stil toen ik de brief aankreeg, want zus kan die dag niet mee als begeleider. En als zij niet meekan, moet er een extra begeleider mee, aangesteld door school. Wij als ouders mogen niet mee, dit werd zo in het verleden overeengekomen. Nu ging zijn juf proberen of zij ook mee kon (lang leve de duobaan) en zij als extra toezicht voor midiman kon fungeren. En voor midiman noteren we ook de Spartakids-run aanstaande donderdag. En bieb op vrijdag. En die fiets mee de donderdag erna. En uiteraard, de vrijdag daarna een pedagogische studiedag. Oh, en de woensdag voor Hemelvaart een vrije dag (die vrije dagen gelden overigens ook voor mini- en maximan)!

Bij maximan lijkt het eenvoudig. Afgelopen vrijdag moest zijn fiets mee (fietstocht op de sportdag). Komende donderdag ook de Spartakids-run. En ook de verkeersweek-en-de-fiets-moet-mee-dag.

We hanteren dus een schema, om te weten wat er mee moet met wie en op welke dag. Het is niet volledig evident om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt, maar tot nu toe (afkloppen!) zijn de eerste dagen van mei al zonder veel logistieke problemen verlopen :-).

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Druk

  1. onderdeappelboom zegt:

    Herkenbaar. Een whiteboard van 2 bij 1 m heeft ons al veel logistieke soelaas gebracht…

  2. misssexandthecity zegt:

    Hahahahaha en op zo’n moment ben ik blij dat ik er maar ene heb waarvan ik de secretaresse, taxi en zoveel meer voor ben,…….maar een strak schema houdt alles in de hand en 2 mensen die goed op elkaar zijn ingespeeld,……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s