Blind typen

Ik beken, ik heb nooit leren typen. Geen ouderwetse dactylo in school, niets.

Ik ben de jongste uit een gezin van 3 dochters. Mijn twee zussen gingen naar een “strenge” meisjesschool in het dorp naast het onze. Zij kregen dactyloles. Maar toen ondergetekende naar het eerste middelbaar moest, waren de ouders niet zo enthousiast meer over die school (iets van niet streng genoeg, hautain,…) en belandde ik in een ander naburig dorp (ondertussen stad!) in het middelbaar. Hier werd geen dactylo gegeven, maar ik lag er toen niet van wakker.

De laatste jaren echter merkte ik soms dat blind typen een voordeel kon zijn. Mijn typsnelheid is nochtans zeer goed, maar toch, het zou nog efficiënter kunnen. Zo rijpte het idee om alsnog blind te leren typen. Maar hoe? Het idee lag een tijdje in de kast, tot ik mezelf vorige week registreerde op ticken.be. Zij beloven dat je blind kan typen na 30 lessen. Ik ben nu exact één week bezig, en zit aan les 10. Het is heftig (vooral nu, omdat ik nog niet alle letters kan en toch liefst blind wil typen), maar gaat de moeite lonen, ik voel het! Ik heb nu 1/3 van de cursus erop zitten, en heb het nobele doel om voor eind juni blind te kunnen typen :-).

Wordt vervolgd!

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Blind typen

 1. De Fruitberg zegt:

  Ik kan bijna blind typen, met vier vingers, autodidact. Is voldoende voor me

 2. Eilish zegt:

  Ik heb in de hogeschool nog leren typen op een typmachine, er waren zelfs nog niet-electrische/electronische toestellen bij. Het vak werd (samen met steno) enkel nog onderwezen omdat de leerkracht de vrouw van de onderdirecteur was en die mocht niet werkloos worden.
  Bij de oude typmachines stond er dan een houten bakje over de letters heen waar je met je handen onder zat, bij de nieuwe werd er gewoon een blad over het klavier gelegd.
  Succes met de cursus !

 3. misssexandthecity zegt:

  Ook ik heb leren typen op zo’n niet electronisch machien die je nu alleen nog in de antiekzaak vindt,…maar echt leren typen heb ik geleerd met chatten,….oh wat heb ik daar leren typen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s