Voetbal

Ik was tegen voetbal. Altijd al. ik zag de sport er niet van in. Toen geen van de drie zonen interesse vertoonde in voetbal, waren manlief en ik erg blij.

“Ik wil gaan voetballen”, opperde midiman enige tijd geleden. Ik fronste. Ik legde hem uit dat er bij het begin van het schooljaar keuzes gemaakt waren, en dat hij die een jaar diende te volgen. Hij had gekozen voor judo en zwemmen, en dat zou het blijven tot eind juni. Hij kon zich erin vinden.

Ik hoopte dat het een fase was, mijn volledige mantra in opvoeding tout court. Ik hoop dat alles een fase is :-). Tot hij met een WK-tattoo thuis kwam van school. Het werd verontrustend. En toen sloop een Panini-boek ons huis binnen. En de stickers. En kocht ik zelf voor het eerst een pakje (ik zie me daar nog voor aap staan in de supermarkt).

Nu zijn we enkele weken verder, en belde hij vanochtend met zijn peter, om hem te feliciteren omdat Nederland met 5-1 won van Spanje. En om even te melden dat hij graag een voetbaltenuetje wil in het oranje….

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Voetbal

 1. De Fruitberg zegt:

  Je wordt een voetbal-mama 🙂 Gefeliciteerd :-)))

 2. misssexandthecity zegt:

  Ocharme,…..ik weet wat het is om een voetbalmama te zijn, deze weken zijn hel!!!!

 3. Rianne zegt:

  Tja, het voetbalbloed kruipt waar het niet gaan kan.

  Ik ben zo blij dat ik de dans ontsprongen ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s