Verjaardagscadeau

Dag van de leerkracht vandaag!

Gewoontegetrouw geef ik de jongens dan een kleine attentie mee voor hun juf of meester. Ja, ze doen gewoon hun job, maar toch, een beetje extra appreciatie zo nu en dan, kan geen kwaad. Niets groots, niets waanzinnigs, niets duur. Twee jaar geleden besloot maximan over te geven in de klas, van origineel gesproken :-).

En nu had ik er al vaak aan gedacht, om uiteindelijk er gisterenavond achter te komen dat ik niets had! Alle opties werden overlopen, en zelfs mijn facebookvriendinnetjes hielpen (Ja, je kan echt toffe mensen ontmoeten via sociale media!!!).

Er werden chocolaatjes gekocht. Kleine zakjes met Halloweenchocolade, en daarop een ouderwets schooletiket met bedanking. Twee voor midiman (want duobaan), eentje voor maximan en eentje voor miniman. En ook eentje voor de juf van zedenleer! Die is buiten categorie! Een heerlijke open-minded no-nonsens juf! De jongens maakten ruzie wie het mocht afgeven, want een kus van juf Nadine wilden ze alledrie wel in ontvangst nemen!

Midiman bekeek de zakjes. Het water liep hem in de mond. “Die chocolade is zo mooi! Er zijn pompoenen, en uiltjes en…” Hij zuchtte diep. Heel diep. Draaide het zakje om. Kwijlde bijna… “Is deze chocolade veilig?” Ik keek bedenkelijk. Ik had er geen idee van. “Dat zou ik zo graag voor mijn verjaardag willen, zo’n mooie chocolade.”

Ik schoot vol. Zoiets banaals, dat wilde mijn bijna 8-jarig exemplaar dus graag hebben. Geen playstation 4 of iets anders hips, maar gewoon mooie chocolade. Ik streelde over zijn bolletje en slikte. Inwendig maakte ik de bedenking dat ik zou zoeken tot ik veilige én mooie chocolaatjes zou vinden…

En weet je wat? Met dank aan Hema gaat mijn midiman vanavond walnoten uit chocola eten! Veilig! En keimooi!

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei, kinderen, pinda-allergie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Verjaardagscadeau

 1. misssexandthecity zegt:

  Ik ben zo’n slechte moeder die daar nooit aan dacht :-)!

 2. De Fruitberg zegt:

  Dan kan midiman eindelijk noten eten! Goed zo. Ook al zijn ze van chocolade

 3. Els zegt:

  Super dat hij kan chocolade eten! en ik heb niets gekocht voor dag van de leerkracht, wist niet goed of dat wel gedaan werd bij ons, en heb ook niemand met cadeautje gezien (gelukkig)

 4. Nicki zegt:

  Ik maak voor een allergisch vriendinnetje hier zelf mooie chocolade met ‘haar’ veilige chocola, je vindt de vormpjes dikwijls rond Kerstmis (vorig jaar in Delhaize gekocht, soepel silicone)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s