Lang geleden

Het is lang geleden dat ik nog iets schreef. Ruim een jaar om juist te zijn.

En ik ga maar al te graag verder waar ik een jaar geleden stopte… Bij twee kloppende hartjes… Deze twee kloppende hartjes zijn ondertussen twee geweldige meiden geworden van vijf maanden oud. Twee lieve dotjes, elk met een eigen karakter. Twee zusjes, een tweeling, maar oh zo verschillend.

Laat ons ze voor de gemakkelijkheid namen geven. Om in de juiste sfeer te blijven zullen we de oudste Hanne dopen, en de jongste Marthe. Het gaan ongetwijfeld grote K3 fans worden, aangezien Hanne volgens mij graag prins wilt worden :-).

Hanne is een hevig ding. Vinnig. Luid, dat vooral. Luid in alles: uitbundig plezier, maar ook uitbundig boos of gefrustreerd. Hanne is gek op mijn maximan, die haar met liefde en geduld animeert. Hij neemt ze overal mee naartoe, en vermoeit ze.

Marthe is bedachtzamer. Rustiger. Afwachtender. Ze zal eerder de kat uit de boom kijken.

En hoe gaat het met mijn collega? Nu de meisjes vijf maanden zijn, kan ik eerlijk zeggen dat ik me in het begin grote zorgen maakte. Ze was zo perfectionistisch dat ik bang was dat ze zou instorten. Ik was zo bang om mijn grote vriendin ten onder te zien gaan. Maar ze heeft het gered! Ondertussen voedt ze vlot twee hongerige mondjes tegelijk, kan ze telefoneren en troosten tegelijk, wast ze aan de lopende band, en doet ze ellenlange wandelingen. Ze is een supermama, en heeft twee heel tevreden meiden.

En wat nog fijner is? Ik mag er soms voor zorgen. En ik geniet er zo van, om een flesje te geven, Marthe te horen lachen, Hanne in bad te zetten of er eentje op mijn arm te laten slapen :-).

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in moederliefde, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Lang geleden

  1. De Fruitberg zegt:

    Lang geleden inderdaad. FIjn nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s