De poetsvrouw: day after

Gisteren kwam de nieuwe poetsvrouw. En waarempel en waarachtig, ze stond er ook! Het klinkt misschien sarcastisch, maar het is altijd toch maar afwachten.

Nadat ze een half uur binnen was, kende ik haar ganse privéleven van naaldje tot draadje, inclusief details die ik totaal niet wilde weten. Ook manlief vond het maar raar, en de kinderen keken af en toe gek. Ik gaf haar een rondleiding, toonde het lijstje, gaf haar een tas koffie en legde uit hoe ze versie koffie kon maken met onze machine. Dan was het moment waarvan ik dacht dat ze zou gaan poetsen… Niets was minder waar, ze bleef gewoon beneden, nog wat commentaar geven op de kinderen en het ochtendritueel. Net wat je nodigt hebt als de kinderen wat tegendraads doen, het regent en ze zeker met de fiets moeten omdat het verkeersweek is. Maar kom… Ze kwam zelfs mee naar de gang toen we de kinderen aankleedden om te vertrekken. En daar bleef ze staan tot we helemaal weg waren :-).

Mijn verwachtingen waren dus niet hoog bij thuiskomst. Ze was op die 5 uur (min de tijd waarin ze ons begluurde, rondleiding kreeg en was gaan roken) niet beneden geraakt. ZE heeft uiteindelijk “slechts” 4 slaapkamers en 1 badkamer gepoetst. Op zich vind ik dat geen geweldig werktempo, aangezien alles opgeruimd was, en ze de helft enkel moet stofzuigen. Wat ze gedaan heeft, lijkt wel goed gepoetst te zijn, dus dat maakt het dan weer goed. Ik kijk uit naar volgende dinsdag, dan ga ik vragen om “de benedenboel” onder handen te nemen!

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De poetsvrouw: day after

  1. supermasj zegt:

    Zoals ik al eerder heb gezegd, hebben wij onze eisen op een bepaald ogenblik verlaagd tot het niveau ‘Als het huis al wat properder is dan de dag ervoor én ze steelt niet, zijn we al tevreden’. Maar nu hebben we terug een goede poetsvrouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s