Niet koud genoeg?

Dinsdagnacht riep miniman. Ik strompelde half slapend de trap op. “Moeke, ik hoor piep piep piep.” Ja, nu ik wakker was, hoorde ik het ook. Ik sleepte mezelf naar beneden, en detecteerde de oorzaak van het gepiep. De diepvriezer was in alarm. Ik zette het alarm af, deed de deur open en dicht, en vloekte inwendig op manlief, die er gisterenavond nog iets had ingestoken.

Woensdagavond piepte het ding echter terug. Weer omdat de temperatuur te laag stond. Manlief was niet in de buurt, dus daar kon ik het niet op steken. Zucht. Ik mailde onze huishoudtoestellenleverancier, en donderdagochtend belde hij terug.  Hij kon wel eens komen kijken, in de namiddag. Van mijn “hoofd” kreeg ik toestemming om naar huis te gaan. Eens daar kwam het gepiep me al tegemoet voor ik mijn fiets binnen had gezet.

Zucht. De techno-man kwam en kon niet direct iets ontdekken. Er waren 2 opties: ofwel was er iets mis met “het gas” dat erin circuleerde, ofwel moest hij toch eens volledig ontdooien, hoewel het een no frost model was. De laatste optie was de goedkoopste, dus daar gingen we voor. Ik sorteerde alle voeding, keek wat we die dag en de dag erna konden opeten, deed me tegoed aan al het ijs, en bracht de rest naar de buurvrouw (goede buren zijn een zegen, zij had een nagenoeg lege diepvries omdat zij wilde ontdooien!). De stekker ging eruit. En vanochtend er terug in. Hij begon te koelen, en het leek erop dat alles goed zou gaan. Maar kouder dan -5° kreeg hij het niet, hoezeer hij zijn best deed. Ik voelde de bui hangen…

Techno-man werd gebeld, en er werd besproken wat mogelijke opties waren. Nu ik geen diepvriezer heb, valt het me pas op hoe vaak we iets gebruiken uit de diepvries. En hoe vervelend het is dat ik niet voor een ganse week kan inkopen doen. Hij liet weten welke modellen hij snel kon leveren. Eéntje voldeed aan onze verwachtingen. Vanaf maandag kan ik dus terug ijs inkopen :-).

Over anomama

Een grote tafel, die als het moet nog langer kan...Veel stoelen, vaste plaatsen voor de vaste leden van het gezin, maar met de regelmaat van de klok schuift er nog iemand een stoeltje bij....
Dit bericht werd geplaatst in allerlei en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Niet koud genoeg?

  1. De Fruitberg zegt:

    Wij gebruiken hier nog een kleine diepvriezer, de grote staat in de kelder maar wordt niet gebruikt om uit groene overwegingen.

  2. misssexandthecity zegt:

    Als het er niet meer is dan weet je pas hoe je het mist,……:-). Alle huishoudtoestellen zijn NOODZAKELIJK voor moeders die mee uit werken gaan,.gelukkig wordt er snel geleverd!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s